Zo maakt u de beste schoolfoto op de basis- en middelbare school

Fotografie Blog

Elk jaar komt hij weer terug: de schoolfoto. Het is een belangrijk moment voor zowel de school, de ouders, als de kinderen zelf. De school wil ouders en verzorgenden tevreden stellen, de ouders willen een fatsoenlijke foto van hun kinderen aan de muur en als de studenten zelf op een bepaalde leeftijd komen, willen ook zij opperbest op de belangrijkste foto van het schooljaar staan. Hoe stelt u alle partijen tevreden? Hier volgen een aantal punten die u het beste in acht kunt nemen tijdens uw zoektocht naar de meest geschikte schoolfotograaf voor het beste resultaat!

Succesvolle schoolfoto op de basisschool

Op de schoolfoto van de basisschool hebben vooral de ouders het meest kritiek. De foto's moeten mooi en natuurlijk zijn en bestaan tegenwoordig niet meer uit een stijve poses met een geforceerde glimlach. Om dit te voorkomen is het aan te raden om een schoolfotograaf te boeken die gespecialiseerd is in het basisonderwijs. Deze mensen weten hoe ze kinderen van een bepaald leeftijd op hun gemak moeten stellen en dat is uiteraard alleen maar bevorderlijk voor het eindresultaat.

De beste schoolfoto op de middelbare school

De schoolfoto op de middelbare school heeft een ander kritisch publiek, namelijk de scholieren zelf. Waar op de basisschool vooral de ouders als de dood zijn dat hun kind niet goed op de foto zal staan, zijn de puberende scholieren zelf nu bang voor het moment dat ze hun schoolpas inclusief foto in handen krijgen. Om alle partijen tevreden te stellen, is het van belang om mee te gaan met de tijd. Zoek een schoolfotograaf die naast een traditionele pose ook een trendy, losse pose toevoegt aan de shoot. Zo wordt de interesse van de scholieren gewekt en zal het eindresultaat des te meer in de smaak vallen en zullen de schoolfoto's met veel plezier gebruikt en verspreid worden.

Een moderne schoolfoto

Trendy en natuurlijk-overkomende poses vormen een basis tot succes bij de totstandkoming van de schoolfoto (bij voorgenoemde kritische partijen) maar u kunt nog meer doen. Veel schoolfotografen zijn met hun tijd meegegroeid en bieden naast de standaard service in het leveren van hardcopy foto's ook de mogelijkheid om online uw exemplaar uit te kiezen (dit is voor zowel ouders als studenten een hele slimme en wel gewaardeerde zet). Daarnaast bieden schoolfotografen meer en meer de mogelijkheid om de foto's direct af te drukken op en fotoproduct zoals een canvas of een ander fotogeschenk. Vaak zijn dat dingen die blijven liggen, maar zo kunnen ouders (en studenten) twee vliegen in een klap slaan! Hebben ze ook meteen een mooie foto en een cadeau voor opa en oma. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Foto Koch.

Delen

23 maart 2017